Rovarirtás

A rovarok megjelenése sajnos nagyon sok háztartásban komoly problémát jelent. Boltokban kapható szerekkel és házi praktikákkal sokan maguk próbálkoznak a rovarok kiirtásával, az esetek nagyrészében sikertelenül. Ez nem csoda, hiszen a rovarirtás egy külön szakma így megfelelő eszközök és szaktudás nélkül szinte lehetetlen véglegesen megszabadulni a hívatlan "vendégektől".

Több mint 20 éves tapasztalattal vállaljuk intézmények, vállalkozások és magánszemélyek részére rovarirtó szolgáltatásunkat épületen belül és külső területeken egyaránt. A legmodernebb, kíváló minőségű kártevő mentesítéső termékekkel dolgozunk.


A leggyakrabban előforduló rovarok


Csótány

Csótányokkal bárhol találkozhatunk leszámítva a sarkvidékeket, nagy túlélőképességük, alkalmazkodóképességük miatt. Többségük éjjel aktív, nappal rejtőzködő életmódot folytatnak. Mindenevők, táplálékszerzésüket kitűnő szaglásuk segíti. Viszonylag gyorsan szaporodnak, képesek az önmegtermékenyítésre is. Egyes egyedek betegségeket is hordozhatnak, ezért érdemes tőlük mihamarabb megszabadulni.


Magyarországon az alábbi négy csótány faj a legelterjedtebb:
  • konyhai csótány, ismertebb nevén svábbogár
  • német csótány
  • amerikai csótány
  • erdei csótány

A csótányirtást géllel, permetezéssel vagy a két módszer kombinálásával végezzük, a fertőzöttségtől és a területtől függően.


Ágyi poloska

Az ágyi poloska melegebb éghajlatú lakott területeken világszerte előfordulhat. Egy kifejlett példány barna színű kb. 4-7 mm a testhossza. A hím és a nőstény nagyon hasonló, a nőstény nagyobb termetű.

Emberi vérrel táplálkozik, többször is csíp, míg megtalálja az ereket és szívásba kezd. Sokkal rosszabb tüneteket okoznak csípései, mint például a szúnyognak. Táplálkozás előtt vékonyak, rombusz formájúak, míg utána megdagadnak és színük is megváltozik a vörös irányába a sok vér miatt.

Rejtőzködő életmódot folytat, éjjel táplálkozik nappal rések, repedések konnektorok varrások, függönyök, polcok környékén találjuk meg elbújva, fekhelyünkhöz, azaz hozzánk közel.

Az ágy poloskát általában permetezéssel írtjuk, a fertőzöttség függvényében kiegészítjuk hidegködképzéses és füstöléses módszerrel.


Hangya

A hangyáknak nagyon sok fajuk ismert a világon, Magyarországon kb. 80 ismert fajtájuk van jelen. Társas életű lények, jól szervezett hangyatársadalomban élnek. Egy hangyabolyban pár száz, de esetenként milliós egyedszám is fellelhető.

Hangyairtást elsősorban sávpermetezéssel szoktunk végezni a falak, sarkok, szélek, küszöbök valamint a hangyák vonulási irányának mentén. A hangyaírtó vegyszerek emberekre, háziállatokra ártalmatlanok, csak hidegvérű szervezeteket pusztítják el.


Darázs

Sok fajuk előfordul nálunk (kecskedarázs, német darázs, fürkész darázs, lódarázs). Nagyon ügyes fészeképítők. Gyorsan építkeznek, ha akadályba ütköznek, addig rágnak, míg utat nem találnak fészkük bővítésére.

Vigyázni kell velük fullánkjuk és mérgük is van, és nem szakad ki, ellentétben a méhekkel, ezért többször is támadnak, növelve a veszélyhelyzetet. Allergiás reakciót is kiválthat a csípésük. Ha elszaporodtak, kérjük szakember segítségét.

Az egyik darázsirtási módszer a permetezés, ilyenkor a folyékony permetanyagot a fészekbe ill. fészek közeléhez juttatjuk. A porzás a másik megoldás, amennyiben csak egy szűk nyíláson át közelíthető meg a fészek. Mindkét módszer hatásos, általában egy kezeléssel megoldódjuk a darázs problémát.